MORETTO Cioccolato
Moretto Cioccolato - to wyjątkowo mocny smak ciemnej czekolady. Prawdziwa, włoska, gęsta czekolada, która od lat zachwyca klientów na całym świecie.
Moretto Cioccolato - to wyjątkowo mocny smak ciemnej czekolady. Prawdziwa, włoska, gęsta czekolada, która od lat zachwyca klientów na całym świecie.
W 1928 roku firma Moretto założyła swój najnowocześniejszy biznes przemysłowy w jednym z najbardziej przedsiębiorczych zakątków wielkiego Mediolanu: dzielnicy „Bovisa”.
Firma wkrótce będzie obchodzić 100-lecie swojej działalności, stała się integralną częścią historii żywności we Włoszech i na całym świecie. Zdobyła uznanie i zaufanie swoich klientów dzięki jakości i niezwykle oryginalnym produktom. Udało się osiągnąć duży sukces na niezwykle konkurencyjnym rynku.
Jej stały rozwój prezentują liczne nagrody i wyróżnienia zdobyte na przestrzeni lat, które z dumą prezentują:
- il Gran Premio della ospitalità F.A.I.A.T.
- la Lupa Capitolina d'Oro 1971
- Ercole d'Oro 1978
- Premio Qualità e Cortesia
- Civiltà del Lavoro award 2001
Sposób przygotowania: do garnuszka należy nalać 125 ml mleka, następnie wsypać 25g czekolady Moretto. Mieszamy w celu pozbycia się grudek. Stawiamy naczynie na ogniu i podgrzewamy. Cały czas mieszamy aby napój się nie przypalił. Nie doprowadzamy do wrzenia. Po osiągnięciu odpowiedniej konsystencji odstawiamy z ognia i nalewamy do filiżanki.
W celu uzyskania odpowiedniej konsystencji gorącej czekolady nie należy zmieniać dawkowania.
Wydajność: z 1 kg średnio otrzymamy 25 porcji filiżanek o poj. 200 ml
Komentarze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.